top of page
Zoeken

Even bijpraten

Beste allemaal,


Inmiddels is het alweer ruim 4 maanden geleden dat ik de deur van mijn praktijk in de Schaepmanstraat achter mij dichttrok en aan een nieuw avontuur begon. Vandaag is het ook de dag van de zorg; een mooi moment om weer eens iets van me te laten horen.


Laat ik beginnen met te vertellen dat het erg goed gaat met mij en mijn gezin. Onze kleinzoon Jack is inmiddels 8 maanden en groeit als kool. Het is een heerlijk ventje, maar waarschijnlijk vindt iedere opa dat, dus daar zal ik niet te veel over opscheppen.

Nieuwe werkplek en een volle agenda

Zoals ik al eerder via de website heb verteld, ben ik nog twee dagen -de dinsdag en de vrijdag- werkzaam als fysiotherapeut in huisartsenpraktijk Timmers aan de Groen van Prinstererweg 41. Na 36 jaar Schaepmanstraat nu dus 150 meter verderop een unieke mogelijkheid om als gepensioneerde fysiotherapeut geleidelijk mijn werkzaamheden af te bouwen. Het veranderen van werkomgeving is best eng, maar achteraf ben ik heel erg blij dat ik deze stap kon zetten. Nu, achteraf, voelt het als een verrijking. Van te voren heb ik niet kunnen bedenken dat zo’n verandering zoveel nieuwe energie zou geven.

Tot op heden lijkt er van afbouwen niet veel terecht te komen. Omdat ik maar twee dagen werk heb ik minder plek in mijn agenda en die is daardoor dan ook helemaal gevuld. Ik vind het een heel groot compliment dat er zoveel mensen van mijn diensten gebruik willen maken en dat ze mij kiezen om hen van klachten aan het bewegingsapparaat af te helpen.


Verder kom ik heel veel bekende gezichten uit mijn vroegere praktijk tegen in de wachtkamer bij de huisarts. Ook dat geeft mij een gevoel alsof er niets veranderd is.


Ik vind het een groot compliment dat zoveel mensen mij kiezen als hun fysiotherapeut

Complimenten voor de zorg

Zoals gezegd ben ik dus nog steeds drukbezet. Over drukbezet gesproken; vanaf mijn werkplek ervaar ik de drukte van een huisartsenpraktijk. Als ik tussen twee van mijn patiënten door even met mijn deur open zit, is het ongelofelijk hoe vaak de schuifdeur open en dicht gaat ten teken dat er weer iemand binnenkomt of weggaat. Daarnaast is het onvoorstelbaar hoe vaak de telefoon gaat. In dat opzicht ervaar ik mijn werk, ook al heb ik een volle agenda, als relaxed. Alle lof voor de zorg!

Kortom, ik voel me helemaal thuis en geniet met volle teugen van mijn 'carrière switch'.

Ik wens eenieder een mooi voorjaar en een heerlijke zomer toe.

Peter de Bie

Comments


bottom of page