top of page
Zoeken

Blijf overeind, voorkom vallen met deze tips

Terwijl grijze haren toenemen verliezen we spiermassa met zo'n 2% per jaar. Tot wel 40% van de totale spiermassa is verdwenen op de 70e verjaardag. Botdichtheid neemt af wat de kans op botfracturen verhoogt. Daarbij verandert de neurale aansturing met als gevolg; lagere reactiesnelheid. Daarom struikelen we eerder als we ouder worden.


Valongevallen

Valongevallen vormen een belangrijk en toenemend probleem onder ouderen. Iedere 4 minuten wordt er een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp opgenomen omdat hij gevallen is. Met het oog op de vergrijzing zullen deze aantallen de komende jaren alleen maar toenemen. De prognose is dat het aantal SEH-bezoeken na een valongeval stijgt met 47% tot 2050. Het letsel opgelopen door een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. 


Valpreventie

VeiligheidNL (kenniscentrum letstelpreventie) organiseert de Valpreventieweek van 28 september t/m 4 oktober. Fysiotherapie Hoornes kan jou, jouw opa of oma adviseren op het gebied van valpreventie. Hiervoor kun je gewoon naar de praktijk bellen: 071 40 324 13.


Je kunt zelf het risico op vallen verkleinen. We helpen je op weg; loop hieronder de checklist door. Dan zie je meteen al of je goed op weg bent. Onderaan deze pagina hebben we een gratis brochure met allerlei tips over valpreventie voor je klaarstaan.


Check hier of je zelf al de belangrijkste dingen doet om een val te voorkomen:

Download gratis brochure 'Blijf overeind, voorkom vallen'

Gelukkig kan je het risico op een val verkleinen. Dit kan door aan de slag te gaan met je conditie en door bijvoorbeeld zelf in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen. In deze brochure lees je hoe je dat kunt doen. Download hier de gratis valpreventie brochure:

Brochure blijf overeind, voorkom vallen
Download • 775KB

Comentários


bottom of page