top of page
Zoeken

Challenge juni: elke dag 1 minuut planken

De plank - dit is zo'n typisch geval van hate it or love it. Het is zwaar, effectief en je hebt er niets voor nodig. Met planken gebruik je alleen je eigen lichaamsgewicht. Dat maakt deze oefening zo ideaal: je kunt 'm overal uitvoeren.


Wil je sterker worden, je balans verbeteren en je stofwisseling een boost geven? Lees snel verder en doe mee met onze plank challenge in juni.

Zo plank je Zorg voor genoeg ruimte op de grond en pak eventueel een yoga of fitnessmatje. Ga op je buik liggen. Steun op je onderarmen en op je tenen. Span je buikspieren aan en til je romp van de vloer. Houd je lichaam zo recht als een plank. Dat is alles. Ijzersterke core Je traint met planken niet alleen je buikspieren, maar alle core spieren. Je core spieren zijn alle spieren die betrokken zijn bij het stabiliseren van je lage rug en romp zoals de buikspieren, de rugspieren en dieper gelegen spieren rond de wervelkolom. Heb je lage rugklachten? Dan is deze oefening juist heel goed voor jou! Beter in balans en stofwisseling op gang Omdat je alle stabiliserende spieren van de rug traint zal je balans ook verbeteren. Met balans bedoelen we de coördinatie en spierspanning van de rompspieren. Er wordt ook wel gesproken van core stability. Je hebt heel veel baat bij een goede core stability, dit helpt je namelijk bij alle activiteiten die je doet. Door de stevige basis van de plank wordt de belasting op de wervelkolom verminderd. Je zal ook merken dat het je houding verbetert. Je krijgt een krachtigere en zelfverzekerdere uitstraling.


Een perfect side effect van planken is dat het de stofwisseling versnelt. Het vraagt heel wat van je lijf om zoveel spieren tegelijk van energie te voorzien. Door het trainen bouw je je spieren op en dat vraagt ook extra energie, dus verbrand je sneller calorieën. Trillen, zweten en volhouden Planken is een intense oefening. Als beginner is het niet vreemd als je na een halve minuut al begint te trillen en te zweten. Probeer minimaal een minuut in plankhouding te blijven. Volhouden is key. Dat oefening kunst baart bewijst George Hood, een 62-jarige Amerikaanse ex militair. Hij heeft het wereldrecord planken met 8 uur 15 minuten en 15 seconden op zijn naam staan. Challenge juni: elke dag 1 minuut planken Wij dagen je uit! Plank elke dag in juni minimaal een minuut. Je zult versteld staan van het resultaat, dat beloven we je.

Comments


bottom of page