top of page
Zoeken

Netflix & work out

Ben je helemaal verslingerd aan jouw nieuwe Netflix serie, maar baal je ervan dat het bingewatchen ten koste van je dagelijkse portie beweging gaat? Na iets meer dan twee weken van bed naar bank, en dan bedoelen we die in de woonkamer, voel je langzaamaan je conditie achteruitgaan en zijn je spieren minder opgepompt. Dat thuiszitten hoeft niet te betekenen dat je minder fit wordt! We combineren het beste van twee werelden: jij kan gewoon lekker je favoriete serie blijven kijken en ondertussen die work out vanaf de bank doen.

Deze oefeningen doe je op of naast je bank:


Split squat

Leg je rechterbeen, met de wreef van je voet, achter je op de bank. Je linkerbeen zet je in een hoek van 45 graden en je handen in je zij. Buig je linkerknie nu om een squat te maken. Dit herhaal je 10 keer en dan wissel je van been. Vervolgens doe je dit rondje nogmaals; dus in totaal 20 squats per been.


Bank plank walk

Ga op je knieën zitten op de vloer met je rug naar de bank. Zorg ervoor dat je aan het begin van de bank zit, links of rechts. Vervolgens zet je je voeten op de bank achter je en leun je op de palmen van je handen in een plank positie. Zorg dat je rug recht is en span je buikspieren aan. Vervolgens probeer je als het ware heen en weer te lopen op je handen en voeten. Loop 5 keer heen en weer.


Dip kick

Ga op het uiteinde van de bank zitten met je handen, naar voren gericht, op heupbreedte. Loop vervolgens met je benen naar voren tot je billen van de bank afhangen. Buig je ellebogen in een hoek van 90 graden zodat je billen dichter bij de grond hangen en strek vervolgens een been helemaal uit. Je andere been zet je in een hoek van 45 graden met de bank. Breng vervolgens je been naar beneden. Wissel nu steeds in het omhoog brengen van je benen, doe dit 10 keer per been.


Leg lifts

Ga op de vloer op je rechterzij liggen en strek je benen uit. Houd je benen zo dat ze elkaar net niet helemaal aanraken en er spanning op staat. Til vervolgens je linkerbeen op. Herhaal dit 20 keer.Daarna draai je je op je linkerzij en til je 20 keer je rechterbeen op.

Klaar? Herhaal links en rechts nog eens: 20 per been.


Sixpack

Vervolgens werken we aan de buikspieren. Zit op de bank en leun iets naar achteren (niet tegen de leuning). Plaats je handen naast je op de bank en houd je rug recht met je borst vooruit. Strek beide benen uit en dan afwisselend een knie naar je borst: linkerknie naar de borst, rechterbeen blijft gestrekt en andersom. Blijf je rug recht houden! 20 keer linkerknie naar de borst en 20 keer rechterknie naar de borst.


Zo. Nu voel je je minder schuldig dat je op de bank bent blijven plakken. Jouw work out van vandaag zit er weer op. Morgen nog eens? Op iedere oefening gooi je er de komende week elke dag 10 herhalingen bovenop. Succes!

bottom of page