top of page
Zoeken

Samen sterk: Fysiotherapie Hoornes & Vegro maken filmpjes om thuis fit te blijven

Fysiotherapie Hoornes & expertisecentrum voor hulpmiddelen Vegro hebben samen één doel: mensen helpen fit te blijven. We slaan de handen ineen en iedere week staat jouw fysiotherapeut voor de camera om een nieuwe oefening voor te doen. Zo weet je precies hoe je de oefening thuis uit kunt voeren en blijf je lekker fit!


Beweegwaaier gratis downloaden

Wil je liever alle oefeningen in één overzicht? Download dan hier gratis onze 'beweegwaaier'.


Hieronder vind je alle filmpjes van de oefeningen:


Knieheffen met 2 stoelen

Knieheffen is voor het onderhouden van de beweeglijkheid van de heup en het verbeteren van het uithoudingsvermogen en balans. Deze oefening is daarom erg geschikt voor valpreventie.


Squats

Squatten verbetert de kracht in de bil- en bovenbeenspieren. Dit is belangrijk voor dagelijkse activiteiten, zoals lopen en traplopen, maar ook voor het opstaan uit een stoel. Door fit te blijven kun jij zo lang mogelijk zelfstandig deze activiteiten doen.


Benen scharen op stoel

Met je benen scharen verbetert de kracht in bovenbeen- en buikspieren. Door de schaarbeweging te versnellen, wordt ook de conditie getraind.


Appels plukken

Je armen boven je hoofd uitstrekken is voor het onderhouden van beweeglijkheid van de schouders én versterken van de schouderspieren. Dit is belangrijk voor het behouden van de zelfstandigheid. Bijvoorbeeld voor zelf aan- en uitkleden.


Push up op de knieën

Deze oefening verbetert de kracht in arm-, borst- en schouderspieren. Deze spieren gebruik je tijdens activiteiten met de armen zoals heffen, tillen en reiken.


Kruipstand been achterwaarts

Met deze oefening versterk je jouw romp-, schouder-, arm- en bilspieren. Die spiergroepen zijn belangrijk bij dagelijkste activiteiten als reiken, tillen en lopen. Sterke rompspieren zijn ook belangrijk bij het in stand houden van een goede rechtstaande houding en rompbalans.
Twijfel je over de uitvoering van een oefening? Bel jouw fysiotherapeut: 071 40 324 13.

Kommentare


bottom of page