top of page
Zoeken

7 geheimen van mensen die nooit ziek zijn

Het is nooit een slecht idee om nóg beter voor je gezondheid te zorgen en je immuunsysteem te boosten.


Iedereen kent wel iemand die nóóit ziek is. Als iedereen verkouden is, is er bij hen geen hoestje te bekennen. Als heel de familie buikgriep heeft, hebben zij nergens last van. En waar iedereen chagrijnig wordt van een nacht slecht slapen, staan zij fris en fruitig op. Wil jij ook zo iemand zijn? Hier vind je 7 geheimen van mensen die nooit ziek worden


1. Laat je een keer per maand masseren

Het is wetenschappelijk bewezen dat een massage je stress level laat dalen. Je bloeddruk en hartslag dalen, je angst vermindert, spieren worden soepeler, je bloedcirculatie verbetert, afvalstoffen worden verwijderd, je slaapt beter en wordt er gelukkiger van! Dit is dé sleutel naar een goed werkend immuunsysteem! Lees hier meer over in onze blog: Masseren kun je leren in 10 stappen!


2. Ga voor een koude douche

Er wordt beweerd dat een koude douche kan helpen bij weinig energie, migraine, het bevorderen van bloedcirculatie en het verlichten van pijn in je lichaam. Er wordt nog volop onderzoek naar gedaan, maar volgens Mary Ann Bauman, auteur van Fight Fatigue: Six Simple Steps to Maximize Your Energy, kan het geen kwaad om te proberen. Het schijnt dat je je er energieker door voelt! Zet daarom aan het einde van je douchebeurt de koude kraan een minuut aan.


3. Eet gember

Al decennialang is gember de go to wortel voor vele lichamelijke problemen, zoals darmproblemen. Onderzoekers geloven dat gember je spijsvertering stimuleert, je darmspieren versterkt en helpt om voedsel door je darmkanaal te verplaatsen. Voeg verse gember toe aan een smoothie, in een gerecht of drink het als thee.


4. Was je handen regelmatig

Je handen wassen zou op nummer één staan als je geen griep wilt krijgen. Was je handen minimaal 20 seconden met warm water en zeep en zorg ervoor dat je geen plekken overslaat; dus niet alleen je handpalmen, maar ook onder je nagels en tussen je vingers. Droog ze vervolgens af met papieren doekjes.


5. Genoeg vitamine C en zink

Hoewel de meningen verdeeld zijn of vitamine C ook echt werkt tegen een verkoudheid, zijn er studies die aantonen van wel. Zeker bij mensen die veel stress hebben. Zink kan voorkomen dat virussen zich vermenigvuldigen. Wij zeggen: baat het niet, schaadt het niet!


6. Eet meer knoflook

Of jouw omgeving hier ook blij mee is, is vraag 2... Maar voor je weerstand schijnt het wel goed te zijn. Knoflook is rijk aan antioxidanten die je immuniteit versterken en ontstekingen bestrijden.


7. Blijf positief

Mensen die een positieve mentaliteit hebben, hebben grotere hoeveelheden griepantistoffen in hun lichaam. Hoe dat precies kan is nog niet duidelijk, wel weten ze dat de hersenen communiceren met het immuunsysteem en andersom. Word je toch ziek, focus dan niet op het negatieve en ga niet van het ergste uit. Het komt allemaal goed!

Comentários


bottom of page